Historiek

(1992) September 1992: Gembada wordt opgericht door Hans Gauchez, leerkracht op de Gemeentelijke Basisschool in Merchtem. Hij nodigt een aantal leerlingen en oudleerlingen uit om te dansen.
Dankzij de goeie respons ontstaat GEM(eentelijke)BA(sisschool)DA(nsgroep).

(1995) Gembada brengt voor de eerste keer een totaalspektakel, dat de naam ‘Cocktail’ meekreeg. Ruim 50 dansers geven tijdens twee voorstellingen in de GC de Zandloper in Wemmel het beste van zichzelf.
(1998) Gembada heeft opnieuw een mooie verzameling choreografieen voor een nieuwe dansshow in GC de Zandloper. Deze keer maken ruim 100 dansers deel uit van de groep die tijdens vijf voorstellingen de uitverkochte zalen warm maken. Gembada blijft optredens geven in Merchtem en ver daarbuiten.
(2002) is een jubileumjaar voor Gembada. De dansgroep bestaat 10 jaar en dat wordt passend gevierd met het derde dansspektakel “A Decade of Dance”. In deze show doen meer dan 100 dansers mee, en zij laten ongeveer 2000 toeschouwers meegenieten van hun dansplezier.
(2004) Gembada is uitgenodigd om in Disneyland Parijs hun kunsten te tonen aan het publiek. Dit optreden wordt zo gesmaakt dat de groep het jaar nadien opnieuw mag optreden tussen Mickey Mouse en Co.
(2005) Gembada trad op tijdens de Special Olympics in Seraing. Gembada blijft optredens geven in Merchtem en ver daarbuiten
(2006) De dansers mochten optreden in Kortrijk, Turnhout en Merchtem. Deze optredens zijn een perfecte oefening en opwarming voor het vierde totaalspektakel van Gembada. “Evolution” gaat door in GC de Muze in Meise en lokt vijf keer een volle zaal.
(2007) Ook het nieuwe dansjaar is een optelsom van optredens: Merchtem, Kortrijk, Steenhuffel, het stadhuis van Brussel, Opwijk, Turnhout, Brussegem en La Louvière, waar de dansers een mooie tweede prijs behaalden in een danswedstrijd.
In mei 2007 organiseerde Gembada, samen met Danspunt en het Merchtemse gemeentebestuur DANCEMANIA, om hun vijftienjarig bestaan te vieren. Er werd gevierd in stijl met dansoptredens van Gembada en andere groepen, dansworkshops, animatie, doe-activiteiten, hapjes, drankjes en als afsluiter een optreden van Brahim.
(2008) Met "Aalst Danst" wordt het dansjaar met een schitterend optreden geopend. Optredens in Buggenhout, Steenhuffel, Antwerpen, La Louvière, en in eigen gemeente volgen. In de stadsschouwburg van La Louvière behalen onze dansers een 3de plaats in de categorie hiphop.
(2009) Gembada blijft optreden, o.a. in Merchtem, Zaventem, Eeklo, Merksem, La Louvière, Blankenberge en Steenhuffel. Het hoogtepunt was de deelname aan de 1ste editie van 'Merchtem op Stelten'.
(2010)
De meeste aandacht en energie ging uit naar de voorbereidingen van de 5de Gembada-dansshow in april, die de naam "Seasoning" kreeg. Het was alweer een voorstelling om "u" tegen te zeggen: vlotte en beklijvende dansnummers, gedreven dansers, verbluffende outfits, een heerlijke lichtshow, optimale klank.
Na een verdiende week vakantie toonden de dansers hun kunsten op de openingsceremonie van de Special Olympics Belgium, met prins Filip en prinses Mathilde in het publiek!
(2011) Gembada trad op in de Lotto-Arena in Antwerpen tijdens het Vlaams Nationaal Zangfeest. In Merchtem zelf mochten we het nieuwe sportcentrum openen.
(2012) Dit feestjaar wordt geopend met een optreden in Broechem-Ranst, voor de uitreiking van de GRAM-prijzen In de loop van het jaar verzorgden wij optredens in Merchtem, onder andere tijdens Merchtem op Stelten (samen met DUK), Mollem, Steenhuffel en Turnhout. Maar de kers op de taart was natuurlijk de viering van het 20 jarig bestaan van de dansgroep. Naast Gembada waren er ook optredens van Zakdoek en Kevin. Melvin van Ketnet praatte alles aan elkaar.
(2013) Ook dit dansjaar start met een optreden voor de uitreiking van de GRAM-prijzen in Broechem-Ranst. Achter de schermen starten de voorbereidingen van een nieuwe dansvoorstelling, maar u hebt onze dansers bezig kunnen zien tijdens optredens in Brussegem, Steenhuffel en Merchtem.
(2014) Dit dansjaar stonden alle activiteiten en lessen in het teken van de zesde Gembada dansshow, die deze keer "Rewind" heet. GC de Muze in Meise raakt vijf keer bijna volledig uitverkocht. Het publiek en dansers zijn zeer enthousiast.
(2015) In 2015 mocht Gembada optreden op de opening van de Gemeentelijke feestzaal in Brussegem.  Maar het hoogtepunt van dit dansjaar was zonder twijfel het optreden op de Special Olympics Belgium in St-Pieters-Leeuw.  Als afsluiter van het dansjaar waren er nog optredens in Brussegem, Peizegem alsook de stoet en optreden ter ere van het 70-jarig bestaan van de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem.
(2016) 2016 startte voor de talrijke dansers met het Sportgala in CC De Bierkorf in Lebbeke.  Volgens de organisatie was het een schitterend optreden.  Ook de optredens in Brussegem en Mollem waren een schot in de roos.  Na de zomer mochten we opnieuw de uitreiking van de GRAM-prijzen opvrolijken in Broechem-Ranst.  Het jaar werd afgesloten met een benefiet-optreden ten voordele van "Een hart voor Brenn".
(2017) Onze choreografen en bestuur zitten al volop samen om een nieuwe dansvoorstelling voor te bereiden.  MAAR...... dit jaar staat er nog iets groots op het programma.  Gembada viert namelijk haar 25-jarig bestaan !!! Meer info en onze affiche kan je terugvinden op deze website onder "laatste nieuws".  Hopelijk tot dan ! 
(2018) Opnieuw een spetterend jaar! Ons 4-jaarlijks dansspektakel ging door in de Muze te Meise.  Men mag gerust spreken van een spektakel want onze dansers gaven het beste van zichzelf tijdens 5 shows. Maanden van inzet werden beloond met een spetterend weekend.
Enkele weken later was er Merchtem op Stelten...... een stoet door het centrum met verschillende verenigingen uit Merchtem en daarbuiten.  Met het thema "Merchtem kermis" dansten wij door de straten.
Daarnaast waren onze dansers ook te bewonderen tijden optredens in Brussegem, Mollem, Puurs, Peizegem.....
Tijdens het slotevent van Make-A-Wish toonde Gembada haar goed hart voor het goede doel.
Na een deugddoende vakantie starten wij weer in september met een nieuw dansjaar.
(2019) Na 2 jaren van festiviteiten (25 jaar en spektakel), houden we het dit jaar iets rustiger.  Alhoewel.....  wekelijks blijven onze dansers en hun dansleiding zicht inzetten tijdens de repetities.  Naar jaarlijkse traditie waren we weer paraat in Mollem en Brussegem.  Tijdens de feestdagen 2018-2019 konden wij een aantal keer optreden en workshop geven in Winterdorp.
Op 21/9 zijn jullie welkom op onze 3de Spaghettizwier.
(2020) We werden uitgenodigd door Computrade om hun 25-jarig bestaan te vieren en dit werd en superfeestje!
Een uniek optreden in Eppegem.... tijdens een kickboksgala mochten onze dansers tussen de slagen door, op het podium schitteren.  Wat een ervaring!
Helaas kwam aan ons dansjaar abrupt een einde wegens corona.  We werden genoodzaakt al onze lessen en optredens te annuleren.  
Ons nieuw dansjaar ging in september van start en begin oktober konden we opnieuw op het podium staan.  We gaven een corona-proof optreden tijdens "Den Hof op Stelten". 
Een mooi intitiatief met verschillende optredens gedurende enkele weken. 
Helaas werd midden oktober alles opnieuw stilgelegd en moesten we overschakelen naar online lessen.
(2021)  Opnieuw speelde corona de hoofdrol maar kreeg Gembada niet klein..... onze danslessen bleven online doorgaan.
Na versoepelingen in mei konden onze jonste dansers opnieuw samen dansen in de sporthal.
Alle andere groepen dansten buiten, bij zon en regen.
Wij kijken uit naar een nieuwe start in september!
(2022) We blijven voorzichtig maar onze danslessen kunnen sinds september 2021 weer normaal doorgaan.  En...... we konden al 3x optreden (Brussegem, The Merchtem Cats en Speel op straat dag).  Ook onze spaghettizwier in september is weer kunnen doorgaan.
Wat brengt ons het nieuwe jaar 2022.....wij duimen alvast voor live lessen en optredens. 
En dat is ons gelukt..... de lessen bleven doorgaan, we gingen optreden EN uiteindelijk is ons weekend kunnen doorgaan.
De dansers en dansleiding genoten van alle activiteiten en het samenzijn.
September 2022 ........ dansjaar 2022-2023 is van start gegaan.
Ook deze eerste maand van ons dansjaar kunnen we al een optreden verzorgen in Opwijk.
De week erna staan we klaar voor onze Spaghettizwier!
(2023) Naast onze optredens in Brussegem, Peizegem, Meise, stoet Processie Opwijk organiseerden we in april opnieuw een dansshow.
2 uitverkochte zalen voor "The Show".
Onze dansers brachten een spetterende show.  Deze kwam tot stand na heel veel repetities, choreografieën van onze dansleiding, organisatie door ons bestuur en natuurlijk ook al onze helpende handen van de ouders.
We starten in september een nieuw dansjaar met proeflessen (meer info vind je op onze homepagina). én met een 1ste activiteit op 23/9 ..... onze Spaghettizwier!
Onze website gebruikt cookies om u te onderscheiden van andere gebruikers, om een betere ervaring te bieden wanneer u onze website bezoekt en om de prestaties en het nut van onze site te verbeteren. Door verder te surfen op de site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer